HartanahHot.Com - Real Estate Agent And Property Listing Online Portal

2017-10-06
Potensi Bandar Tasik Puteri Rawang, dari sudut pandangan ejen hartanah Bandar Tasik Puteri Rawang

 

 

 BANDAR TASIK PUTERI RAWANG

 

Bandar Tasik Puteri yang terletak di Rawang merupakan kawasan yang dikatakan ‘HOT’ sekarang ini. Ini kerana, pasaran hartanah di rawang semakin meningkat naik dengan adanya pelbagai BOOSTER baru. Namun harga hartanah di bandar tasik puteri Rawang masih dikatakan mampu milik. Bagi sesiapa yang mencari rumah teres dengan harga yang mampu milik, Bandar Tasik Puteri Rawang lah tempat yang anda harus cari. Bandar Tasik Puteri Rawang terletak di antara Batu Arang dan Kundang. Anda boleh sampai ke Bandar Tasik Puteri dari Rawang melalui Jalan Batu Arang selepas Country Homes. Kini Bandar Tasik Puteri Rawang boleh diakses dari jalan raya yang baru siap pada bulan Jun 2017 iaitu LATAR INTERCHANGE yang menghubungkan bandar tasik puteri dengan Bandar Rawang dan juga GUTHRIE Highway.

 

Apa lagi yang menarik tentang Bandar Tasik Puteri Rawang ini? Bandar Tasik Puteri Rawang bukan sahaja rumah nya yang masih murah, populasi penduduk di Bandar Tasik Puteri Rawang ini 90% adalah melayu. Seolah-seolah macam perkampungan melayu. Jumlah penduduk dianggarkan lebih kurang 70,000 orang. Jadi bagi yang mencari kawasan yang ramai penduduk melayu, inilah tempat yang anda inginkan.

 

Bandar Tasik Puteri Rawang dibangunkan atas tanah seluas 2670 ekar yang rata-rata berstatus PAJAKAN (LEASEHOLD). Pemaju yang bertanggungjawab membangunkan kawasan ini adalah LOW YAT GROUP Kawasan kediaman ini terdiri daripada pangsapuri, rumah teres setingkat dan 2 tingkat, Semi-D dan bungalow. Pelbagai kemudahan disediakan untuk penduduk di dalam Bandar Tasik Puteri Rawang seperti masjid, balai polis, pejabat pos, taman-taman, kawasan rekreasi, taman permainan, dan sekolah-sekolah termasuklah SK Bandar Tasik Puteri Rawang, SM Bandar Tasik Puteri Rawang, Sekolah Berasrama Penuh Integrasi (SBPI) Rawang dan SJKC Kundang. Bagi penggemar sukan Golf anda tak perlu pergi jauh sampai ke shah alam atau subang, di Bandar Tasik Puteri Rawang pun terdapat tempat untuk bermain golf, iaitu Tasik Puteri Golf & Country Club.

 

Kemasukan projek-projek perumahan seperti M Residence (MAH SING GROUP), kemudahan-kemudahan berdekatan (seperti AEON Anggun Rawang) dan akses yang baru (LATAR INTERCHANGE) akan dapat membantu pasaran hartanah di Bandar Tasik Puteri Rawang. Malah di katakan akan di bina sebuah kompleks beli belah di Bandar Tasik Puteri Rawang yang di namakan PUTERI MALL. Papan tanda projek sudah di naikkan, sekiranya siap kompleks beli belah Puteri Mall ini, maka hartanah di Bandar Tasik Puteri Rawang akan melonjak naik.

 

Comments